Magyar Canicross SE
» A Magyar Canicross SE története « I. RÉSZ | II. RÉSZ

A Magyar Canicross Sportegyesületet 1999.július 9-én alapították meg alapító tagjai. Az egyesület elsõ elnöke Balástyai István, vezetõségi tagjai Jankov István (alelnök) és dr. Svéda (titkár). Az egyesület abból a célból alakult, hogy a Magyar Kutyafogathajtó Szövetségbol Jankovics Attila elnök lemondatása után kiváló Északi Kutyások Szánhúzó és Kynológiai Egyesületében sportoló, elsõsorban nem északi kutyákkal versenyzõ canicross és bikejöring versenyzõk új egyesületet hozzanak létre abból a célból, hogy részben a canicross és bikejöring sportágakban versenyzõk többségét egy egyesületbe tömörítsék, részben, hogy az ÉSZKSE-bõl való kilépésükkel megkönnyítsék annak a FISTIC-be való belépését.

» 1999 október 28-án az egyesületet 8674 sorszám alatt a Fõvárosi Bíróság nyilvántartásba vette.

Az egyesület alapító tagja volt többek között Andor Róbert, Balástyai István, Hárs Dénes, Jankov István Józsa Balázs, Szeli Judit, Teszár Richárd, Dr. Svéda István, Svéda Márk, Svéda Fruzsina, Scherrer Károly. Ebben az évben belépett az egyesületbe ifj. Babinyecz József - aki ez idõben még aktív atlétaként versenyzett - és Bozsik József aki a késõbbiekben rengeteget segített az egyesület internetes honlapja elkészítésében és üzemeltetésében.

Az egyesület versenyzõi közül még az alapítást megelõzõen Balástyai István 1998-ban majd az alapítás évében Balástyai István, Jankov István és Szeli Judit indult az EUROCANICROSS versenyen.

E versenyen, amely a canicross és bikejöring sportágak nem hivatalos Európa Bajnoksága volt 2001-ben Pilsenben Babinyecz József és Bell a koromfekete pointer a férfi 25 kg-nál súlyosabb kutyával versenyzõ kategóriában elsõ helyezettek lettek. Ugyanitt a veterán 25 kg-nál könnyebb kategóriában versenyzõ dr. Svéda István 5. helyett ért el Bronzival, az ír szetter szukával. Tusai Barbara egy francia-magyar nõi váltó tagjaként Balástyai István husky kutyájával ezüst érmet nyert.

Ebben az évben váltás történt az MCSE élén, az egyesület elnökévé választották dr. Svéda Istvánt, az egyesület tagjai. Az egyesület belépett a Magyar Kutyafogathajtó Szövetségbe.

» 2002-ben a Szövetségen belül – melynek neve Magyar Kutyaszánhajtó és Canicross Szövetségre változott- létrejött a canicross szakágyi bizottság melynek elnöke dr. Svéda István lett és tagjává választották, Babinyecz Józsefet is. A canicross és bikejöring országos bajnokságon a felnõttek között Babinyecz József és Tusai Barbara, a veteránok között dr. Svéda István lett az országos bajnok.

A 2002. évi belgiumi Eurocanicrosson Babinyecz József cserekutyával 2, Józsa Balázs ifjúsági kategóriában 3. lett. Hárs Dénes + 25 kg-os kategóriában 5, dr. Svéda István a veterán -25 kg-os kategóriában 6. lett.
TOVÁBB a II. RÉSZHEZ

» Partnerek «
Extreme Sportok Magyar Kutyaszanhajto es Canicross Szovetseg Magyar Ebtenyesztok Orszagos Egyesulete DS Print R+R Konstrukt Invencion  Videóplakát Europai Canicross Szovetseg Duna-Ipoly Nemzeti Park Ingatlan Horizont
» Európai Tagszövetségek «
Ausztria Belgium Csehorszag Franciaorszag Olaszorszag Lengyelorszag Szlovakia Spanyolorszag Szlovenia Svajc Nagy-Britannia Ausztria BSSC
Cím: 1084 Budapest, József u. 33. E-mail: mcse@canicross.hu Tel.: 20/965-8964
Kezdõlap | A Sportágról | Felszerelés | Versenynaptár | Edzés | Hírek
Tagjaink | Képek | Elérhetõség
| Cikkek, Írások | Egyesület Történet | Alapszabály
2009© Copyright by misDesign
Magyar Canicross SE Magyar Canicross SE Canicross HUNGARY Magyar Canicross SE E-mail MCSE E-mail MCSE